Trekken van tanden of (verstands)kiezen

Soms is het noodzakelijk om een tand of kies te laten trekken. Dat is voor veel mensen geen prettig vooruitzicht. Onze missie is om u te voorzien van de best mogelijke tandheelkundige zorg en uw comfort en welzijn staan bij ons voorop. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u zich op uw gemak voelt tijdens de behandeling.

In welke gevallen moet een tand of kies getrokken worden?

Kort gezegd wordt een tand of kies pas getrokken als er geen andere behandelopties zijn om deze te behouden. Dit kan het geval zijn bij ernstig tandbederf, vergevorderde tandvleesaandoeningen of door een ongeval, waarbij uw tand zover is afgebroken dat deze niet meer te herstellen is. Ook vanwege ruimtegebrek (ter voorbereiding op een beugelbehandeling) kan er gekozen worden om tanden of kiezen te trekken. Verstandskiezen worden getrokken als deze gedeeltelijk onder het tandvlees zitten, ontstoken raken, scheef groeien of slecht reinigbaar zijn.

Hoe gaat het trekken van tanden of kiezen in zijn werk?

Voordat we overgaan tot de extractie, voeren we een grondig onderzoek uit om te beoordelen of het trekken inderdaad de beste oplossing is. We maken eerst een röntgenfoto, zodat we goed kunnen zien hoe de wortels lopen en of er bijvoorbeeld een risico is dat de kies afbreekt. Als wij denken dat het trekken van de kies of tand complex is, zullen wij u altijd doorverwijzen naar een kaakchirurg.
Tijdens de behandeling zorgen we ervoor dat u zich comfortabel voelt. We gebruiken lokale verdoving om het gebied rondom de tand of kies te verdoven, zodat u geen pijn zult voelen tijdens de procedure. Nadat de verdoving is ingewerkt, maken we voorzichtig de tand of kies los en wordt deze verwijderd. We zullen ervoor zorgen dat het trekken zo min mogelijk belastend is voor het omliggende tandvlees en de kaak. Het kan zijn dat we na het trekken de wond moeten hechten, maar vaak is dat niet nodig.

U krijgt duidelijke instructies van ons hoe u de wond moet behandelen en hoe u het genezingsproces kunt bevorderen en eventuele ongemakken kunt minimaliseren.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Heeft u vragen over het trekken van tanden en kiezen of wilt u een afspraak maken voor een consult? Neem dan gerust contact op met Tandartspraktijk Van Noortwijk. Ons vriendelijke team staat voor u klaar om u te helpen en te adviseren. U kunt telefonisch een afspraak inplannen van maandag t/m donderdag van 08.30 tot 12.00 uur of stuur ons een mail.