Nienke van Noortwijk

Tandarts

Welkom op mijn persoonlijke pagina. Ik ben Nienke van Noortwijk. In 1986 ben ik, op 24-jarige leeftijd, afgestudeerd als tandarts. Na eerst gewerkt te hebben bij diverse tandartspraktijken kreeg ik in 1995 de kans om een ‘kleine’ praktijk over te nemen in Amstelveen. Deze praktijk heb ik volledig naar mijn eigen wensen verder doorgezet. Ik vind het hierbij heel belangrijk om kleinschalig te blijven, zodat ik u persoonlijk ken en u de zorg kan geven die u nodig heeft.

“Ik vind het belangrijk om kleinschalig te blijven, zodat ik al mijn patiënten goed ken en de juiste zorg kan bieden.”

Behandelingen en werkwijze
Zowel kinderen als volwassenen kunnen voor allerlei behandelingen bij mij terecht. Van periodiek mondonderzoek en vullingen tot en met het plaatsen van kronen op implantaat. Van wortelkanaalbehandelingen tot en met gedeeltelijke keramische restauraties. Ook het plaatsen van facings, het bleken van de tanden of het toepassen van orthodontie met aligners behoren tot de mogelijkheden.

Ik neem de tijd
Ik neem echt de tijd voor u. Stap voor stap leg ik uit wat de behandeling inhoudt, waarom het belangrijk is en welke kosten er eventueel bij komen kijken. Ik ben van nature rustig en geduldig en ik probeer heel goed op te letten wat u fijn vindt. Ik heb regelmatig te maken gehad met nieuwe patiënten die bang waren om naar de tandarts te gaan. Na verloop van tijd krijg ik vaak te horen: “Door jou is mijn angst helemaal overgegaan.” Dat vind ik een heel mooi compliment. Het grootste compliment dat ik kan krijgen, is als bestaande patiënten andere mensen naar mij doorsturen. Dat gebeurt regelmatig.

Samenwerkingspartners
Om de best mogelijke zorg te kunnen bieden, heb ik ervoor gekozen om samenwerkingen aan te gaan met vaste partners. Naar deze partners durf ik met een gerust hart door te verwijzen, omdat ik weet dat u in goede handen bent. Zo heb ik vaste partners op het gebied van implantologie, parodontologie en endodontologie en ik werk samen met een orthodontist en een gespecialiseerde kindertandarts.

“Mijn vak wordt steeds leuker. Ik werk elke dag met ontzettend veel plezier.”

Leergierig
Ik leg de lat voor mezelf hoog en ik vind het belangrijk om mezelf continu bij te scholen. Gelukkig zie ik een cursus als een leuk uitje. Ik maak deel uit van een studiegroep van gelijkgestemde tandartsen, die net als ik een eigen praktijk hebben en leergierig zijn. Het is fijn om van elkaar te leren. De tandheelkunde heeft zich in de loop der jaren in positieve zin ontwikkeld. Er is ten opzichte van vroeger veel meer mogelijk. Tegenwoordig kunnen de behandelingen minimaal invasief worden uitgevoerd. Mensen vragen weleens aan mij “Wanneer ga je stoppen?” Dan antwoord ik: nog lang niet! Het vak wordt steeds leuker. Ik werk nog elke dag met ontzettend veel plezier.

Mijn ideale vrije dag
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het hebben van een hobby heb verleerd in de tijd dat ik mijn eigen praktijk startte en tegelijkertijd mijn twee kinderen moest opvoeden. We wonen met ons hele gezin in Amstelveen. Vrije tijd is er weinig. Als ik de rust neem, dan vind ik het fijn om een boek te lezen of lange wandelingen te maken.