Annegien

Tandartsassistente

Hallo, mijn naam is Annegien van Noortwijk. Nu denkt u vast: familie van? Ja, klopt. Nienke van Noortwijk is mijn tante. Ze kwam wat handen tekort en heeft mij gevraagd om als assistente bij te springen. Ik werk meestal op de maandagavond en de woensdag. Ik spring bij wanneer het nodig is in de praktijk. Dat is goed te combineren met de studie Gezondheid en Leven die ik volg aan de VU in Amsterdam. Ik volg de richting Duurzame Gezondheid en Zorg en kan daarmee eventueel als onderzoeker gaan werken. Ik leer om te kijken naar alle aspecten van leven, gezondheid en ziekte. Het leuke van deze baan is dat ik nu daadwerkelijk met allerlei verschillende mondzorg gezondheidsvragen in aanraking kom en veel kan leren in de praktijk. Bij wie is de mondgezondheid goed en bij wie niet? Welke factoren dragen daaraan bij? Daar ben ik nieuwsgierig naar.

“De sfeer bij Tandartspraktijk Van Noortwijk is erg gezellig, iedereen voelt zich op zijn gemak ”

Elke behandeling op rolletjes laten verlopen
Ik assisteer voornamelijk aan de stoel. Ik zet alles klaar en ruim alles weer op. Af en toe beantwoord ik ook de telefoon. De werkzaamheden zijn lekker afwisselend en de baan van tandartsassistente ligt mij ook qua persoon. Ik ben zowel behulpzaam als heel geduldig. Ik vind het belangrijk dat u zich veilig voelt en dat de sfeer ontspannen is. Ik weet niet of ik daar als assistente echt een verschil in kan maken, maar ik zorg er in ieder geval voor dat ik, op de achtergrond, alle zaken heb geregeld, zodat elke behandeling op rolletjes kan verlopen.

Super fijne collega’s
De tandartspraktijk is een hele vertrouwde werkplek voor mij. Ik kwam er als kind al over de vloer. Wat heel prettig is, is dat ik goed kan opschieten met al mijn collega’s. Ze zijn open en vrolijk en we kunnen heel goed met elkaar samenwerken. Het zijn super fijne collega’s. Soms treffen we elkaar ook buiten de praktijk, op een festival bijvoorbeeld. Het is een gezellige werkplek, waar iedereen zich op z’n gemak voelt en waar u als patiënt echt op nummer één staat.

Vrije tijd
Naast mijn fijne collega’s heb ik ook nog hele gezellige huisgenoten met wie ik in een studentenhuis woon in Amstelveen. Als ik niet werk of aan het studeren ben, dan hou ik me graag bezig met sporten, gitaar spelen en lekker socializen met mijn huisgenoten.