Periodieke controle bij de tandarts: Waarom het belangrijk is voor uw mondgezondheid

Bij Tandartspraktijk Van Noortwijk willen we ervoor zorgen dat uw glimlach stralend en uw mond gezond blijft. Voor een goede mondverzorging is een periodiek mondonderzoek heel belangrijk. Deze jaarlijkse of halfjaarlijkse controle bij de tandarts of mondhygiëniste zorgt ervoor dat uw mondgezondheid in optimale conditie blijft.

Wat is een periodiek mondonderzoek?

Tijdens een periodieke controle, ook wel bekend als een tandheelkundig onderzoek of reguliere controle, controleren we uw mond op tekenen van tandheelkundige problemen en beoordelen we de algehele gezondheid van uw gebit en tandvlees.

Waarom is een periodiek mondonderzoek belangrijk?

Bij controleafspraken kunnen we vroegtijdig problemen, zoals gaatjes en tandvleesontsteking opsporen. Vervolgens kunnen we passende maatregelen nemen om verdere schade te voorkomen.

Bij een periodieke controle reinigen wij uw gebit grondig, wordt tandsteen verwijderd en tandplak weggehaald en kunnen er fluoridebehandelingen worden uitgevoerd om uw tandglazuur te versterken. Periodiek maken we ook röntgenfoto’s van uw gebit. Hiermee kunnen wij eventuele problemen ontdekken die niet te zien zijn met het blote oog.

Wat zijn de kosten van een periodiek mondonderzoek?

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering voor 100% verzekerd voor een controle bij de tandarts. Als u ouder bent dan 18 jaar en een aanvullende verzekering hebt voor de tandarts dan wordt een halfjaarlijkse controle bij de tandarts (inclusief foto’s en gebitsreiniging) vaak helemaal vergoed.

Check dit bij uw verzekeraar en let op de volgende codes: C-codes (controle), X-codes (foto’s) en M-codes (gebitsreiniging, preventieve voorlichting, fluoride behandeling).

Afspraak inplannen voor een periodieke controle bij de tandarts?

Wilt u uw mondgezondheid goed op peil houden? Plan dan een periodieke controle in bij onze praktijk. Zo werken we samen aan het behoud van uw stralende glimlach en een gezonde mond op de lange termijn. U kunt telefonisch een afspraak inplannen van maandag t/m donderdag van 08.30 tot 12.00 uur.