Jongen met een beugel

Waarom een beugel voor volwassenen?

Zodra we het woord ‘beugel’ horen, denken de meeste mensen vaak aan pubers met metalen slotjes op hun tanden. Toch komen niet alleen jonge kinderen in aanmerking hiervoor. Tegenwoordig zien we steeds meer volwassen personen met vragen of het waard is om een beugel te nemen. Ook zijn er volwassenen die zich schamen om hiermee te lopen. Een beugel voor volwassenen is niet iets om u voor te schamen.

 

Waarom zou u een beugel voor volwassenen overwegen?

Het maakt niet uit of u jong of oud bent, een mooi recht gebit geeft elk mens meer zelfvertrouwen. Hoe vaak merkt u dat u niet breeduit durft te lachen omdat u zich schaamt over uw gebit? Naast de esthetische resultaten die u door een beugel kunt krijgen, zitten er ook een aantal medische voordelen aan vast. Zo kan een beugel helpen om uw vervelende hoofd-, nek- of kaakpijn weg te nemen. Ook kan het gebit, dat door een ongeluk of ziekte is beschadigd, weer worden hersteld. Kortom, een beugel is ook voor volwassenen het overwegen waard.

 

Verschillende beugels voor volwassenen

Er bestaan verschillende soorten beugels voor volwassenen die u kunnen helpen om uw doel te bereiken. Wij delen alvast de twee meest voorkomende vormen, zodat u de keuze kan maken die bij u past.

 

Metalen slotjesbeugel

Dit is de bekendste beugel. Er worden metalen brackets (slotjes) op de tanden geplaatst waar een metalen draad door wordt gespannen. Slotjes zijn over het algemeen goedkoper dan invisalign.

 

Onzichtbare beugel – invisalign en aligner-systemen

Dit is een systeem waarbij iemand een uitneembare beugel heeft die bijna onzichtbaar is. Het is ideaal als u rechte tanden wilt, zonder metalen beugel. U krijgt hierbij een serie op maat gemaakte bitjes mee die u iedere twee weken moet afwisselen en dag en nacht moet dragen. De gemiddelde behandeltijd voor deze methode is ongeveer een jaar.

 

Facings voor rechte tanden

Het is ook mogelijk om optisch rechtere tanden te krijgen, zonder dat u een beugel hoeft te dragen. Dit kan door facings te plaatsen of door uw tanden operatief recht te laten zetten.

Facings dienen als een hoesje en werken alleen esthetisch. Deze methode helpt echter niet bij functionele gebitsafwijkingen die wel door het dragen van een beugel kunnen worden opgelost. Het kan ook voorkomen dat de tanden zo scheef staan, dat de facings niet geplaatst kunnen worden.

Wilt u rechtere tanden en overweegt u een beugel voor volwassenen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Neem contact met ons op, door te bellen naar 020 64 17 393 of door een mail te sturen naar info@tandartsvannoortwijk.nl. Wij zullen u zo spoedig mogelijk op weg helpen en u adviseren over de juiste keuze.