Melkgebit van een kind: de basis voor een gezond volwassen gebit

‘Jong geleerd, oud gedaan.’ Een gezegde waar wij bij Tandartspraktijk Van Noortwijk volledig achter staan. Vindt u het net zoals wij belangrijk dat uw kind gezonde en sterke tanden krijgt en behoudt? Kom dan met uw kleintje langs voor een kennismaking of controle. Onze praktijk investeert in kindvriendelijke tandheelkunde en werkt met het individuele preventieprogramma ‘Gewoon Gaaf’ voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

Waarom is het belangrijk om al vanaf jonge leeftijd naar de tandarts te gaan?

Vroege tandartsbezoeken zijn van cruciaal belang voor de ontwikkeling van een gezonde mond bij kinderen, waar ze op latere leeftijd lang plezier van hebben. Wij adviseren om al vanaf het doorbreken van het eerste tandje te gaan poetsen en uw kind regelmatig op controle te laten komen bij onze tandartspraktijk.

Drie redenen waarom het belangrijk is om met uw kind naar de tandarts te gaan

Voorlichting en bewustwording: Wij vinden het belangrijk om kinderen op een speelse en begrijpelijke manier goede voorlichting te geven over mondverzorging. Hoe vroeger u daarmee begint, hoe bewuster kinderen op latere leeftijd zijn van het belang van een goede mondgezondheid. Ook voor het aanleren van goede poetsgewoonten geldt: jong geleerd, oud gedaan.

Preventie: Door op jonge leeftijd naar de tandarts te gaan, kunnen tandheelkundige problemen in een vroeg stadium worden opgespoord en behandeld. Dit voorkomt dat kleine problemen groter en pijnlijker worden.

Voorkomen van angst voor de tandarts: Door regelmatig naar de tandarts te gaan van jongs af aan, bouwen kinderen een vertrouwensband op met de tandarts waardoor ze geen angst voor de tandarts ontwikkelen.

Is uw kind bang voor de tandarts?

Wij begrijpen dat tandartsbezoeken voor sommige kinderen beangstigend kunnen zijn. Ons team heeft ervaring in het omgaan met angstige kinderen. We nemen de tijd om uw kind gerust te stellen en we leggen op een speelse manier uit wat er zal gebeuren tijdens het tandartsbezoek. Alles is erop gericht om uw kind een positieve ervaring te geven.

Welke behandelingen zijn er voor kinderen?

Wij bieden een scala aan kindvriendelijke behandelingen die zijn afgestemd op de behoeften van uw kind:

Regelmatige controles omvatten tandheelkundige onderzoeken, het beoordelen van de mondgezondheid en het identificeren van mogelijke problemen.

Het kleuren van tandplak om te checken hoe het poetsen thuis gaat.

Onze mondhygiënist of preventieassistent voert grondige reinigingen uit om tandplak en tandsteen te verwijderen en tandheelkundige problemen te voorkomen.

De mondhygiënist, preventieassistent of tandarts geeft instructie aan ouders of kind en oefent met hen.

Om cariës te voorkomen, kunnen we tandafdichtingen aanbrengen op de kauwvlakken van de kiezen van uw kind.
Indien nodig kunnen we tandvullingen plaatsen om tandbederf te behandelen en de functionaliteit van de tand te herstellen.
Als er gaatjes zijn, kunnen we een rvs kroontje aanbrengen. Voordeel daarvan is dat er niet geboord hoeft te worden en er dus geen verdoving gegeven hoeft te worden.

Wilt u meer informatie over kindertandheelkunde bij Tandartspraktijk Van Noortwijk?

Wilt u een gezond gebit voor uw kind? Vraag ons om advies. U kunt telefonisch een afspraak inplannen van maandag t/m donderdag van 08.30 tot 12.00 uur of stuur ons een mail.