Mist u één of meerdere tanden? Kies voor een implantaat.

Mist u één of meerdere tanden of kiezen? Dan kan een implantaat uitkomst bieden. Een implantaat is een kunstwortel waarop een kroon of brug kan worden geplaatst. Het is een duurzame en natuurlijk ogende vervanging van uw verloren tanden. Tandartspraktijk Van Noortwijk werkt samen met een implantoloog zodat u verzekerd bent van de best mogelijke behandeling en nazorg.

Wat is een implantaat?

U kunt het zien als een tandwortelvervanger. De meeste implantaten zien eruit als een schroef en zijn gemaakt van titanium. Titanium is zeer lichaamsvriendelijk en wordt door het lichaam en het omringende bot goed verdragen. Een implantaat zorgt voor een sterke basis om een kroon, brug of kunst(klik)gebit op te plaatsen.

Hoe werkt het plaatsen?

Een tandimplantaat wordt middels een kleine chirurgische ingreep in het kaakbot geplaatst. Dit gebeurt onder lokale verdoving. Deze ingreep wordt door de implantoloog gedaan. Nadat het in uw kaak is vastgegroeid, kan de kroon of brug erop worden gezet. Dit gebeurt vaak in onze praktijk.

Zijn implantaten voor iedereen geschikt?

Niet iedereen komt in aanmerking voor plaatsen van tandimplantaten. Een voorwaarde is dat u voldoende kaakbot moet hebben om het implantaat te ondersteunen. Ook moet u goed gezond zijn. Daarom is het belangrijk dat wij eerst een grondige evaluatie uitvoeren om te bepalen of een tandimplantaat een geschikte oplossing is voor uw specifieke situatie.

Wilt u meer informatie?

Heeft u interesse in plaatsen van tandimplantaten of wilt u meer weten over de mogelijkheden van implantologie en de kosten? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken van maandag t/m donderdag van 08.30 tot 12.00 uur of stuur een mail. Samen kunnen we uw behoeften beoordelen en een behandelplan op maat maken.