Wilt u de schoonheidsfoutjes van uw gebit verfraaien? Met facings kan dat.

Stoort u zich aan wat schoonheidsfoutjes van uw gebit? Heeft u bijvoorbeeld scheve, verkleurde of beschadigde tanden of te veel ruimte tussen de tanden? Dan kunnen facings helpen om die schoonheidsfoutjes te verbergen of te repareren. Bij Tandartsenpraktijk Van Noortwijk krijgt u eerlijk advies over de mogelijkheden om met facings uw gebit te verfraaien.

Wat is een facing?

Een facing is een dun schildje, van composiet of porselein, dat geplaatst wordt op de tand of kies die u qua vorm of kleur wilt verbeteren. Tegenwoordig zijn facings zo te maken dat ze qua kleur volledig passen bij de rest van uw gebit.

Hoe gaat het plaatsen van een composiet facing?

Als u kiest voor een facing van composiet, dan kan dat in één tandartsbezoek geplaatst worden. Deze facing bestaat uit hetzelfde materiaal als een vulling. De tand wordt vooraf met een zuur behandeld om het oppervlak ruwer te maken. Hierdoor zal de facing hechten. Dan wordt het composiet laagje voor laagje aangebracht en wordt de facing opgebouwd.

Hoe gaat het plaatsen van een porseleinen facing?

Een porseleinen facing moet in een tandtechnisch laboratorium gemaakt worden. Bij uw eerste bezoek zullen wij soms een dun glazuurlaagje van uw tand of kies slijpen, zodat de facing goed over uw tand heen past en comfortabel aanvoelt. Aan de hand van een scan van uw tand, kan de tandtechnicus een facing maken die nauw aansluit op de vorm, kleur en grootte van uw andere tanden. In afwachting van uw definitieve facing krijgt u een tijdelijke facing. Tijdens uw tweede bezoek zullen we de nieuwe definitieve facing plaatsen.

Wat kost een facing?

Dit is afhankelijk van het materiaal waar de facing van gemaakt wordt. Bij Tandartspraktijk Van Noortwijk is het gebruikelijk dat u vooraf goed geïnformeerd wordt over de totale kosten van de behandeling. De kosten voor een facing zitten niet in het basispakket. Heeft u een aanvullende tandartsverzekering, dan is er mogelijk wel vergoeding. U krijgt voor het maken van facings altijd een begroting met een overzicht van de verwachte vergoeding door uw zorgverzekeraar.

Wilt u uw gebit verfraaien met behulp van facings?

Wilt u meer informatie over het plaatsen van facings of direct een afspraak inplannen voor het bespreken van uw wensen? U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m donderdag van 08.30 tot 12.00 uur of stuur ons een mail.