Wilt u uw angst voor de tandarts overwinnen?

Bijna iedereen kent wel een vorm van spanning bij het bezoek aan de tandarts. Echter, sommige mensen hebben zo veel angst voor de tandarts dat zij hun gebit helemaal niet laten controleren of behandelen. Dat kan nare gevolgen hebben voor het gebit en de mondgezondheid. Stelt u uw tandartsbezoek uit omdat u angstig bent? Dan is het goed te weten dat u niet de enige bent. Laat dit u er niet van weerhouden om toch te komen. Bij Tandartspraktijk Van Noortwijk vinden wij het belangrijk u op uw gemak te stellen. We vertellen u graag hoe wij dat doen.

Hoe gaat Tandartspraktijk Van Noortwijk om met angstige patiënten?

Onze praktijk is kleinschalig en biedt een comfortabele huiselijke sfeer. Iedereen binnen ons team wil het u zo aangenaam mogelijk maken. Daarom nemen wij alle tijd om naar uw vragen en zorgen te luisteren. We houden rekening met eventuele specifieke behoeften die u heeft. Bovendien streven wij bij elke behandeling naar het gebruik van minimaal invasieve technieken om behandelingen zo pijnloos mogelijk te maken. Maak hier alvast kennis met tandarts Nienke van Noortwijk.

Samen uw angst voor de tandarts overwinnen?

Angst overwinnen gaat niet van de ene op de andere dag. De eerste stap is om daar open over te zijn. Laat ons weten dat u angst ervaart, zodat we rekening kunnen houden met uw gevoelens en u op uw gemak kunnen stellen.

Wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Als u nieuw bent in onze praktijk, maken we graag eerst kennis met u zonder enige behandeling. Zo kunt u vertrouwd raken met de omgeving en onze medewerkers.

We bespreken uw angst, waar u precies bang voor bent en maken een stappenplan om uiteindelijk mondonderzoek te doen en tot een eventuele behandeling te komen.

We leggen altijd stap voor stap uit wat er gaat gebeuren tijdens de behandeling, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Ervaart u extreme angst, dan kunnen wij u doorverwijzen naar de Stichting voor Bijzondere Tandheelkunde. Helaas heeft deze een lange wachttijd.

Hoe voorkomt u angst voor de tandarts bij uw kinderen?

Angst voorkomen is belangrijk. Wij adviseren om uw kind vanaf de doorbraak van het eerste tandje mee te nemen naar onze praktijk. Zo kan het wennen aan de tandartsomgeving en maakt het op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de medewerkers.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Wilt u uw angst voor de tandarts samen met ons overwinnen? Maak dan een afspraak. U kunt onze praktijk telefonisch bereiken van maandag t/m donderdag van 08.30 tot 12.00 uur. U kunt ons ook een mail sturen.