Afspraken afzeggen of verzetten

Het afzeggen of verzetten van afspraken is bij Tandartspraktijk van Noortwijk natuurlijk mogelijk. Wel willen wij u meegeven dat het voor uw mondgezondheid niet goed is om afspraken te annuleren of uit te stellen. Wilt u om één of andere reden toch uw afspraak verzetten, dan willen wij u vriendelijk vragen om met een aantal zaken rekening te houden.

Agenda’s

De agenda’s van de tandarts, mondhygiënist of preventieassistent zijn zo ingedeeld dat er voor elke patiënt voldoende tijd is gereserveerd. Ook voor spoedklachten. Het op het laatste moment afzeggen van een afspraak betekent dat uw afspraak wordt verzet naar een ander moment en dat de tandarts, mondhygiënist of preventieassistent op het moment dat u de afspraak had, niemand anders kan helpen. Daardoor komt onze zorg en service naar onze patiënten in het gedrang en dat is het laatste wat wij willen. Om deze reden zijn wij streng in ons beleid ten aanzien van het afzeggen van afspraken.

48 of 24 uur van tevoren

Afspraken die langer duren dan 15 minuten moeten minimaal 2 werkdagen van tevoren geannuleerd worden. Duurt de afspraak korter dan 10 minuten, dan kunt u 24 uur van tevoren annuleren. Bij voorkeur telefonisch, maar omdat wij op vrijdag gesloten zijn, mag het uitsluitend op vrijdag ook per e-mail.

Kosten voor niet tijdig afzeggen

Bovenstaande geldt in alle gevallen en ongeacht de reden van afzeggen:

Alleen de tandarts, mondhygiënist of preventieassistent kan bepalen of van bovenstaande regel afgeweken mag worden. U blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het tijdig afzeggen van de afspraak. Wilt u weten hoe lang uw afspraak duurt? Dit wordt u verteld bij het maken van de afspraak. Zegt u toch te laat af, dan sturen wij u een factuur. De volgende tarieven worden dan gehanteerd:

€12,50/10 minuten voor de mondhygiënist of de preventie-assistente

€16,50/10 minuten voor de tandarts

Als afspraken, weliswaar op tijd, maar meerdere keren verplaatst moeten worden, dan kost dat ons telkens veel moeite om de vrijgekomen plaatsen in te vullen. Dat is heel vervelend. Wij hopen op uw begrip hiervoor en dat u met bovenstaande rekening wilt houden. Houd in ieder geval rekening met uw mondgezondheid! Laat uitstel niet leiden tot afstel.